Werken aan uw playcept doet u met de juiste tools. Onderstaand een opsomming van tools die u kunnen helpen opgedeeld in verschillende disciplines. Sommige tools zijn gratis te gebruiken anderen zijn betaald.

Webanalytics

Google Analytics installeert u eenvoudig op uw website. Vanaf installatie krijgt u te zien hoe uw website gebruikt wordt, op welke pagina’s bezoekers uw site verlaten, of bestelstraten goed werken, etc. Stel eenvoudig uw doelen in, zodat u op basis van return on investment beslissingen kunt maken over welke online marketing inspanningen wel werken, en welke niet.

Social Media Monitoring

Coosto is de marktleider op het gebied van social media monitoring in Nederland. Gebruik wat klanten van uw bedrijf, type producten en diensten en/of uw concurrentie zeggen en stuur uw organisatie op basis van het online gesprek.

Facebook tools en campagnes

Shortstack – voor snelle campagnes op gebied van uitgebreidere content, insturen tekst, foto en/of video om vervolgens op te kunnen stemmen.

Zelfbouw framework Рgebaseerde op Twitter Bootstrap voor front-end werk en Zend Framework voor de backend. Daarnaast is er een SSL certificaat nodig voor de hosting op de beveiligde http verbinding (https). Vooral handige tools voor de realisatie van applicaties waarbij Facebook data in het hart liggen voor het vormgeven van de interactie. Zie MatchTakers.com een blinddating platform waarin je twee vrienden aan elkaar kan koppelen als voorbeeld.